Вашата поръчка е 0лв.

ВИНАГИ ИМА ИЗХОД !

ВИНАГИ ИМА ИЗХОД !
Това е мотото на мебелен магазин „Лабиринт“, което няма как да не сте чули в някоя от многобройните му радиореклами.

Reni Parusheva - GraziaТака е, изход винаги има, варианти също. Но като че ли за Рени Парушева, мениджър на  най-големия мебелен магазин у нас, нещата не стоят точно така. Още като тинейджър Рени мечтае да се посвети на интериорния дизайн, следи модните тенденции в обзавеждането, интересува се от фън шуй... Така, че за нея това е една сбъдната детска мечта. Дори и сега понякога се улисва в нея за сметка на административните си задължения и сама реди обзавеждането в двата „апартамента“ в магазина, отразяващи последните новости в бранша.
Преди доста време имахме по-малък магазин. Нарича се „Витоша“и пак се намира в „Люлин“, само че е специализиран в по-нисък клас мебели.Дълго обмисляхме и решихме да кандидатстваме за кредит, така че „Лабиринт“ дължим и на Българо-американската кредитна банка. Идеята ни бе да е в клас, достъпен за средния българин. Мебелите са с по-стилен и изчистен дизайн, малка част от тях са вносни. Залагаме предимно на българското, защото то по никакъв начин не отстъпва на чуждото. Не копираме нито Ikea , нито Nido, просто нашите мебели са друг клас. На първия етаж е по-достъпния клас, за да могат клиентите да се ориентират по-бързо. На втория има два апартамента, които сменяме според модните тенденции, защото както навсякъде така и при мебелите има мода.

И какво се случва сега в света на мебелите?
Все още се залага основно на червено и сиво, но те започват да излизат от мода, връщат се черешата, стъклото, металът.Вмомента модерни са азиатският и африканският стил. В "Лабиринт" могат да се намерят и много интересни неща от Индонезия.
За да следи новостите от първа ръка, Рени трябва да пътува често, но не всичко може да се пренесе. Възможно е единствено от Италия и Испания, които са по-близки до нас като стил и усещане. Не всеки би възприел азиатския стил на обзавеждане, който за българите е по-скоро
екзотика.

Как ли се съчетава кариерата със семейството?
“Сложно и семейството остава на заден план. Почти винаги идвам тук преди персонала и винаги си отивам след тях. Макар да разчитам на обучени хора с централни позиции в управлението на двата магазина, основните неща като идеи, аранжиране, промоции, какво допълнително да се предложи на клиента минават през мен и аз присъствам на всички обсъждания.“ Задавам един въпрос, който може да прозвучи малко нечестно: “Как се вижда след три години – с трето дете или с трети магазин? Отговорът е: „Не с един,  а с още два магазина.“ Защото идеята е „Лабиринт“ да стане верига.

За една жена не е  лесно да успее в света на бизнеса, доминиран предимно от мъже и за да го стори, трябва да притежава определени качества.
„Не знам дали е еманципация или просто жените изземват ръководните функции на мъжете, но жените се справят добре и успехът им е очевиден навсякъде. Те ръководят банки, големи производствени и търговски компании. И никой не може да го отрече, то е въпрос на математика. Щом приходите са повече от разходите, значи нещата са наред.“
„ Ако трябва да посоча три качества, които една жена трябва да притежава в моята професия, то на първо място това е усещането за бизнеса. После идва упоритостта. Задължително! Защото нещата стават много трудно и бавно. Да стиска зъби и да не се предава! Да е много толерантна, защото винаги работи в екип. Иначе просто не се получава!“

Милко Стоименов

списание GRAZIA бр.18 август 2005

Like