Вашата поръчка е 0лв.

От 9 до 5

Reni Parusheva - light28

"Рени Парушева е от онези хора, в чиято компания не можеш да си с лошо настроение. Усмихнатото й лице е първото, което запомняш, когато я видиш за пръв път. Второто е приятното завъртяно Р, което изговаря. Следват ведрата й организираност, чувството й за хумор, перфектният външен вид, за който, честно казано, не знаем как й остава време. Иначе заедно със съпруга си Рени е собственик и управител на един от най-големите мебелни магазини у нас - „Лабиринт“. В момента работи върху проекта по неговото модернизиране и разширяване.

Денят започва...

...с оптимизъм за предстоящия ден. Трудно изпадам в тъжни настроения. Не мога и без чаша кафе.

На бюрото ви има…

Организиран хаос от архитектурни подложки, оферти за мебели и много каталози. Но винаги знам кое къде ми се намира. Моят хаос е моят ред.

Столът, на който седите…

Столът ми е без особени функции, но достатъчно удобен. Умея да различавам удобството от кухата екстравагантност.

Играчките...

Те са част от ежедневието. Купувам често за дъщеря ми и племенника ми. Имам си ги навсякъде - в офиса, в дома, в колата.... Аз самата нямам сантимент към разни плюшени играчки, но от всяка държава, в която пребивавам, взимам по някаква играчка, за да ми напомня за моментите там. Иначе в живота ми на възрастен човек понякога се налага да приемам някои сериозни неща за играчка, за да мога да се справя с тях.

Обядвате...

Почти винаги с моя екип и най-често обядът ни е чисто работен. В тези моменти, когато си извън работна среда, идеите са по-свежи и в повечето случаи над една салата и чаша вино се взимат по-правилните решения.

В момента работите над...

Големия проект „Лабиринт“. Надявам се за Коледа да сме готови да представим на клиентите си един наистина красив, модерен и огромен магазин за обзавеждане и домашни аксесоари. Отдала съм се изцяло на това, офисът ми е пълен с какви ли не красиви неща от всички краища на света. Пътувам много, за да видя как са организирани подобни магазини по света. И съм доволна, че сме на правилен път.

Личните ви правила са...

Да общувам с качествени хора. Не обичам лицемерието и некоректността и мисля, че имам вродени антени, за да ги улавям. Контакти, изградени върху подобна основа, са загуба на време и за двете страни.

Най-важният урок...

Нищо не знам на 100%. Винаги има куп неща, които трябва да се научат. Повярваш ли напълно в себе си, стигаш дотам, където си сега, и никога не стигаш дотам, където мечтаеш да бъдеш.

Защо обичате работата си?

Атмосферата е динамична и творческа, колкото и странно да звучи това за работата в един голям магазин. Имам нови и нови проекти и те ме увличат. Не усещам деня. Интериорът, дизайнът и мебелите като цяло са част от мен самата. Вече не мога да бъда на място извън „Лабиринт“, без да оглеждам дизайна наоколо. Това обаче ме научи да знам къде точно се крие уютът в един обикновен стол и една обикновена маса с две чаши и кана за кафе например...

Как разпускате след работа?

Зависи от настроението ми. Лятото винаги съм навън с приятели. Зимата е сезонът за кино, театър и домашни забавления. Не скучая. Никога не съм се чудила какво да правя.

Какво ви помага в трудни моменти?

Амбицията и желанието да се справя. И хората около мен. Държа много на тях и знам, че няма момент, в който да не са зад гърба ми. Вярвам в добрия край, защото стигаме до него винаги в група.

Какво ви отличава от останалите?

Ако късметът и волята са отличителна черта, значи това.

Какво ви предизвиква в работата?

Динамиката с конкуренцията и желанието за успех. И това, че непрекъснато имам стъпала за изкачване.

Искате ли да промените нещо в областта, в която работите?

Системата за обучение на кадри, свързана с мебелната индустрия. Нивото в този сфера е ниско.

Кога за последен път ви беше страх и от какво?

Страхлив човек съм, страхувам се от всичко. Да не се проваля, да не сбъркам, да не разочаровам децата си или пък да не успея да ги предпазя. Но не се страхувам да си признавам греховете, което само по себе си си е смелост, нали?

Най-важното качество във вашата професия?

Да си в хармония със себе си, такъв, какъвто си. И да съхраниш вътрешния си усет за равновесие, добро и зло, красиво и грозно."

LIGHT 28
приложение на КАПИТАЛ
14-28 юли 2007 г.

Like